Aswak zoekt jonge webdevelopers!

Aswak breidt uit en zoekt jonge webdevelopers die op freelancebasis webprojecten ontwikkelen.

Als junior webdeveloper ontwerp je aan de hand van een functioneel ontwerp een graphical user interface en realiseer je de backendtoepassingen achter de te ontwikkelen website.

 

Ben jij iemand:

  • met aantoonbare ervaring in het grafisch ontwerpen van websites,
  • met minimaal twee jaar ervaring met HTML, CSS, JavaScript, PHP en MySQL,
  • die foutloos programmeert,
  • die kan werken met deadlines en periodieke opleveringen

...dan ben jij wellicht degene die wij zoeken.

 

De functie:

Als junior webdeveloper ontwerp je aan de hand van een functioneel ontwerp een GUI en ontwikkel je de backendtoepassing achter de website. Je projecten bestaan voornamelijk uit bedrijfspresentaties, portals en webshops. Samen wordt er een functioneel ontwerp gemaakt en een tijdsplanning vastgesteld. Je werkt vanuit je eigen werkplek en laat op de vastgestelde checkpoints je reeds gerealiseerde werk zien. Al het contact, zowel intern als extern, loopt via een vast contactpersoon bij Aswak.

De verdiensten geschieden op fixedpricebasis. Rekening houdende met de vooraf geschatte duur van het project wordt een vaste prijs opgesteld, die door jou zelf na oplevering aan Aswak gefactureerd wordt.

 

Pc-privé met onmiddellijke ingang afgeschaft

Werknemers die nu nog met steun van de fiscus een nieuwe pc dachten te kopen, zijn te laat. De pc-privéregeling is onmiddellijk afgeschaft.

Dit heeft minister Zalm van het ministerie van Financiën na de ministerraad bekendgemaakt. De beslissing dat er een einde komt aan de regeling komt niet als een verrassing, het besluit dat dit met onmiddellijke ingang gebeurt, is dat echter wel.

Het kabinet heeft hiertoe besloten om te voorkomen dat werknemers de komende tijd massaal alsnog van de regeling gebruik maken. Via pc privé was het mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden een nieuwe computer te kopen omdat de fiscus een groot deel voor zijn rekening nam.

Onlangs werd al duidelijk dat de meerderheid van het kabinet voor afschaffing is. Het geld dat de overheid bespaart door de pc-privéregeling af te schaffen, wil het kabinet gebruiken om de minima te compenseren.

Het afschaffen van de pc-privéregeling zou zo'n 200 miljoen euro moeten opleveren. Met ingang van begin dit jaar verlaagde de regering al het maximumbedrag dat een werknemer kan aftrekken, van 2269 euro naar 1415 euro.

 

'Technojargon zorgt voor foute it-aankopen'

Veel mkb-bedrijven zeggen verkeerde it-beslissingen te hebben genomen doordat leveranciers 'verwarrend technisch jargon' gebruiken.

Nu blijkt dat grote bedrijven de geldkraan hebben dichtgedraaid, proberen de leveranciers en dienstverleners een graantje mee te pikken van het redelijk onontgonnen en dus lucratieve mkb-segment.

Probleem hierbij is dat veel aanbieders hun taalgebruik niet hebben aangepast, zo blijkt uit onderzoek onder 340 Britse mkb-bedrijven, dat is uitgevoerd door Via Networks.

Ruim een kwart van de ondervraagde bedrijven zegt dat het verwarrende technojargon ervoor heeft gezorgd dat zij een verkeerde it-aankoopbeslissing hebben gedaan.

Afgezien van het feit dat 8 procent van de mkb-bedrijven zegt af te knappen als een leverancier technisch jargon gebruikt, vindt ruim driekwart het gebruikte jargon verwarrend.

Uit het onderzoek blijkt verder dat één op de vijf mkb'ers vindt dat verkopers het gebruik van technojargon dienen te vermijden.

Via Networks steekt de hand ook in eigen boezem. "Hier ligt een taak voor ons weggelegd. We dienen ervoor te zorgen dat we technologische termen duidelijk uitleggen en een relatie leggen naar de bedrijfstak", licht Aharon Naftali van Via Networks toe.

 

Microsoft gaat strijd aan met php en MySQL

Microsoft hoopt met goedkope en eenvoudige versies van zijn programmeertalen en database vooral niet-professionele programmeurs te interesseren voor .NET.

Terwijl Microsoft de vernieuwing van zijn producten even moet loslaten om later dit jaar vooral fouten uit het verleden te herstellen met servicepacks voor Windows XP en Windows Server 2003, hoopt de softwaregigant meer mensen te interesseren om applicaties en websites te maken op zijn .NET platform.

Hiervoor gaat het nu de strijd aan met de populaire combinatie van php en MySQL door goedkope en ook gemakkelijker te gebruiken versies van de verschillende onderdelen uit Visual Studio op de markt te brengen.

Visual Studio Express bestaat uit lichtgewicht-versies van de bekende onderdelen uit Visual Studio zoals SQL Server, Visual Basic, Visual C#, Visual C++ enVisual J# maar biedt ook een nieuwe Visual Web Developer. De Express-producten richten zich vooral op niet-professionele programmeurs die dankzij een eenvoudigere werkomgeving met meer tutorials en voorbeeldcode, ook zonder diepgravende programmeerkennis een eigen web- of Windows-applicatie moeten kunnen maken.

Volgens Eric Rudder, senior vice-president van Microsoft Servers en Tools, stellen de nieuwe producten iedereen in staat zelf software te ontwikkelen. "Met deze nieuwe producten biedt Microsoft een kant en klare en vooral passende oplossing aan de volgende generatie it-ers", aldus Rudder.

De Express-lijn bestaat uit SQL Server Express Edition, een alleen in performance en schaalbaarheid beperkte versie van Microsoft's bekende database. SQL Express Edition is de opvolger van de SQL Server Desktop Edition die eerder door Microsoft met zijn ontwikkelprogramma's werd meegeleverd.

SQL Server Express Edition is gebaseerd op SQL Server 2005, de volgende versie van de database waarvan Microsoft op TechEd eveneens de eerste bèta versie openbaar maakt. SQL Server Express Edition mag in tegenstelling tot de grote SQL Server, vrij gedistribueerd worden.

Visual Web Developer 2005 Express Edition is bedoeld voor het bouwen van dynamische websites en webservices. Dit onderdeel bouwt voort op de al enkele jaren geleden geïntroduceerde ASP.Net Web Matrix die ook bedoeld was om niet-professionele ontwikkelaars naar het .NET platvorm van Microsoft te halen maar daar nooit echt in geslaagd is.

 

Weblogs

Door met de tutorials in Visual Web Developer aan te haken bij populaire webzaken als persoonlijke sites en ook weblogs, hoopt Microsoft ditmaal wel meer mensen over de streep te trekken. Visual Web Developer Express Edition biedt een eigen test-webserver en een publicatie-tool waarmee zelfgemaakte webapplicaties samen met de database eenvoudig op het internet gepubliceerd kunnen worden.

Paypal, eBay en Amazon.com steunen het initiatief van Microsoft met eigen webservices die eenvoudig binnen de Express-versies gebruikt moeten kunnen worden. Uitgever O'Reilly zal bovendien enkele nieuwe boeken op de markt brengen die de beginnende programmeur het werken met de Visual Studio Express producten nog verder moet vergemakkelijken.

Anders dan php en MySQL is van de nieuwe Express-versies alleen SQL Server 2005 Express Edition, gratis te downloaden. Voor de overige varianten zal toch gewoon betaald moeten worden, al zal volgens Jonathan Murray Chief Technology Officer bij Microsoft EMEA en spreker tijdens TechEd-conferentie van Microsoft, 'de prijs voor niemand een hindernis zijn om met deze producten coole nieuwe applicaties voor Windows en het web te gaan maken'. Over de exacte prijzen is zover echter nog niets bekend. SQL Server 2005 Express Edition moet eind deze week beschikbaar zijn.

 

'Breedband in Europa groeit explosief'

Steeds meer Europeanen kiezen voor breedband. Het aantal breedbandaansluitingen in de EU is in een jaar tijd met 80 procent gestegen.

De groei van breedband in Europa heeft hiermee die van de Verenigde Staten overtroffen. Dit komt door de concurrentiewerking in diverse EU-lidstaten, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.

Hoewel de opkomst van breedband bemoedigend is, merkt de Commissie wel op dat er voor de diverse overheden een taak is weggelegd als markten niet in staat blijken de noodzakelijke investeringen te doen.

"Een bredere en snellere toegang tot internet is essentieel wil de informatiemaatschappij zijn beloften volledig kunnen inlossen", stelt Eurocommissaris Erkki Liikanen.

"Het gaat niet om systemen en technologie, maar om oplossingen voor de burger, het bedrijfsleven en de overheid. De groeicijfers zijn indrukwekkend, maar we moeten het tempo erin houden."

Begin dit jaar maakte zo'n 6 procent van de bevolking van de EU gebruik van breedband. Dit gebruik is echter vooral beperkt tot de stedelijke gebieden, zo constateert de EC.

Traditioneel doen de noordelijke lidstaten van de Europese Unie het op internetgebied beter dan de zuidelijke lidstaten. Ook in de begin deze maand toegetreden lidstaten is het breedbandgebruik nog niet zo wijdverbreid als in de vijftien oorspronkelijke lidstaten.